06 de gener 2021

Miconia ha publicat la monografia número 3, dedicada al Catàleg de les comunitats vegetals de Catalunya i de les terres veïnes

Ja fa uns mesos que la Monografia número 3 està disponible, però no ens en vam fer ressò a causa del moment de confinament per la pandèmia del Covid-19. Hem pensat que ara potser era un bon moment com a regal de Reis.

La Monografia 3 inclou el Catàleg de les comunitats vegetals de Catalunya i de les terres veïnes, amb una feina de recopilació llarga i meticulosa que ha dut a terme Josep Nuet Badia.


És un catàleg, pretesament exhaustiu, de les comunitats vegetals descrites a Catalunya entre 1935 i 2018, segons el mètode sigmatista o de l’escola de Zuric-Montpeller. Està ordenat segons l’estructura clàssica (O. Bolòs & Vigo, 1984), per a facilitar-ne l’ús i la comparació amb l’extensa literatura fitosociològica existent. De cada comunitat (sintàxon) s’hi recull el nom i els sinònims, si és el cas, l’inventari tipus, amb indicació del lloc geogràfic, la taula on està descrit i l’inventari designat. En el cas dels inventaris designats per altri, indico qui els ha designat i on consta la designació. Finalment indico, per a cada comunitat, en quines regions fisiogràfiques ha estat detectada, per a tenir una idea de l’ecologia general de cada sintàxon.

La podeu consultar i descarregar gratuïtament en format digital (PDF) o bé imprès en paper sota comanda des d'aquest enllaç
  • Nuet Badia, Josep, 2020. Catàleg de les comunitats vegetals de Catalunya i de les terres veïnesMiconia (Monografies, 3): 1-353.

Accediu al dipòsit d'articles de Miconiavolum 1volum 2volum 3volum 4volum 5.